Mano Gargždai



Savivaldybėje viešėjo Lenkijos delegacija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

     Šį trečiadienį rajono savivaldybėje lankėsi delegacija iš Lenkijos Varmijos-Mozūrijos vaivadijos, lydima Lenkijos generalinio konsulo Klaipėdoje Tadeuszo Maciolo. Be vaivadijos maršalkos Mareko Gustawo Brzezino, 12 žmonių delegaciją sudarė vaivadijos savivaldybių vadovai, verslo ir dvasininkijos atstovai, su kuriais susitiko Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, kiti Savivaldybės tarybos nariai ir Administracijos atstovai.

 

     Meras Vaclovu Dačkausku pristatė pastarųjų metų savivaldybės pasiekimus, pagrindinius projektus. Pasidžiaugta, kad mūsų Savivaldybė bendradarbiauja su viena iš Varmijos-Mozūrijos vaivadijos savivaldybių – Ylavos. Mūsų savivaldybėje taip pat sėkmingai veikia Lenkijos įmonės – AB „Lotos Geonafta" filialas.

     Žemės ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Deividas Marcinkevičius pristatė šios srities ypatumus, akcentuodamas melioracijos problemas ir kaip jos sprendžiamos, − pavyzdžiui, ūkininkai susibūrė į Brukšvų polderio naudotojų asociaciją ir pasinaudodami Europos Sąjungos parama šiuo metu įgyvendina melioracijos rekonstrukcijos projektą. Savivaldybė remia šią veiklą ir prisideda 30 tūkst. eurų.

     Daug kalbėta ir diskutuota žemės ūkio klausimais, nes Lenkija nuo seno stipri šioje srityje gamintoja ir eksportuotoja. Šiuo metu Lenkijoje žemės ūkio paskirties hektaras kainuoja apie 20−25 tūkst. zlotų.

     Lenkijos delegacijos atstovai džiaugėsi sėkmingu bendradarbiavimu su Lietuva įvairiose srityse, pavyzdžiui, Florijanas Romanowskis papasakojo apie stambaus GIS centro vykdomus kartografijos projektus, kurie įgyvendinami tiek Lenkijoje, tiek už jos ribų. Vienas iš užsakovų šiuo metu yra Lietuvos Žemės ūkio ministerija, užsakiusi sukurti specialią programą.

     Pasidžiaugta aktyviu Lenkijos ir Lietuvos kultūriniu bendradarbiavimu, per kurį tiesiami tiltai tarp žmonių širdžių. Be to, Lenkijos seminarijose mokosi nemažai būsimų kunigų iš Lietuvos.

     Lenkijoje stiprios nevyriausybinės organizacijos. Pavyzdžiui, bitininkų organizacijos turi ir savo sąjungą, dalijasi patirtimi, tai daug lengviau atranda, kur realizuoti produkciją.

     Lenkijos generalinis konsulas Klaipėdoje Tadeuszas Maciolas papasakojo apie 20 metų po Lietuvos nepriklausomybės atgavimo trunkančią konsulato veiklą, sėkmingą ryšių plėtojimą tarp abiejų valstybių, įtraukinat verslininkus, valdžios institucijas ir nevyriausybinį sektorių, ir paskatino mūsų rajoną kuo daugiau įsitraukti į Europos Sąjungos finansuojamus regioninės plėtros ir bendradarbiavimo abipus sienos projektus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,