Mano Gargždai



Burbulinis futbolas Gargždų jaunimui atvėrė verslo galimybę

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Žaidimo akimirka. Burbolas.com nuotr. Žaidimo akimirka. Burbolas.com nuotr.

     Vasarą vieni moksleiviai leidžia sėdėdami prie kompiuterio, ilsėdamiesi, kiti atostogas derina su galimybe užsidirbti. Nors daugelis jaunų žmonių vasarą tampa samdomais darbuotojais ir užpildo įvairius paslaugų sektorius, du iniciatyvūs gargždiškiai – Povilas Kelbauskis ir Laurynas Alekna jau ankstyvą pavasarį pradėjo auginti savo verslo idėją.

     Šiandien jaunuoliai gali didžiuotis Klaipėdos rajonui pristatę naujovę – pasaulyje sparčiai populiarėjančią aktyvaus laisvalaikio praleidimo formą – burbulinį futbolą.


     Verslas – iš santaupų
     Toks futbolas žaidžiamas pasipuošus specialiais guminiais burbulo kostiumais, jo metu galioja įprasto futbolo taisyklė – įmušti kamuolį į varžovų vartus. Tokios pramogos metu nelieka ribų: galimas tarpusavio kontaktas užtikrins gerų emocijų ir didžiulę juoko dozę.

     Pasiteiravus, kaipgi atsirado tokia neįprasto verslo idėja, P.Kelbauskis atviravo, kad žvalgėsi įvairių verslumo galimybių, tačiau akį patraukė būtent burbulinis futbolas.

     „Idėja gimė labai paprastai, žiūrėjome su Laurynu įvairias pramogas, sporto inventorių užsienio portaluose. Mąstėme, kaip praskaidrinti savo dienas vasarą, kaip užsiimti ne tik samdomu darbu, bet ir patiems verslumą išbandyti, susipažinti su pramogų virtuve", – atviravo P.Kelbauskis.

 

Povilas Kelbauskis. Monikos Sutkutės nuotr.

 

     „Pasidomėjome tokiu futbolu, Vilniuje yra tokio futbolo atstovai, tačiau Klaipėdos regione esame vieninteliai. Nusprendėme rizikuoti. Nors patys prieš tai nebuvome išmėginę tokio futbolo ir matėme viską tik „Youtube" filmukuose, kai parsisiuntėme inventorių realiai ir pamatėme kaip viskas atrodo, likome labai patenkinti", – pasiteisinusią riziką prisiminė L.Alekna.

     Vaikinai atskleidė, kad į verslą teko investuoti praėjusių vasarų uždarbių santaupas, tačiau lėšomis prisidėjo ir prireikus paremia tėvai.

     „Mano tėvai labai noriai žiūri į šį verslo planą. Mama sako: Jeigu Jūs manote, kad iš to įmanoma užsidirbti, tai imkite ir darykite. Čia Jūsų – jaunimo pramoga, Jūs geriau žinote", – didžiuliu tėvų palaikymu ir skatinančiu požiūriu džiaugėsi P.Kelbauskis.


     Pramoga kiekvienam
     Jaunieji verslininkai teigia, kad tokią pramogą gali išbandyti kiekvienas. Tam visiškai nebūtinas specialus fizinis pasiruošimas. Burbulinį futbolą jau išbandė ir ne viena dailiosios lyties atstovė. Be to, kostiumo apsauga užtikrina, kad žaidimo metu būtų išvengiama traumų.

     „Kiek bendravome su kolegomis, kurie taip pat siūlo tokią paslaugą, per darbo praktiką jie nėra jokių traumų fiksavę", – pramogos saugumą užtikrino P.Kelbauskis.

     „Buvau vienas iš pirmųjų, kuriam teko išbandyti tokį burbulinį futbolą. Emocijos neįtikėtinos, žaidimas atveria futbolą su atviru kontaktu, gali atsitrenkti, skraidai, labai smagu", – įspūdžiais apie žaidimą dalinosi Vilius Lukošius.

     Burbulas nėra sunkus, tačiau nuolatinis griūvimo-kėlimosi procesas tikrai leis kaip reikiant pasportuoti.

     Anot P.Kelbauskio, žaidimas vyksta pagal kiekvieno pageidavimą.

 

     „Įprastai kėlinį žaidžiame 30 minučių, tačiau tai – pramoga, todėl kiekvienas gali nuspręsti, kiek laiko bus aikštelėje, žaidimo laiką gali trumpinti ar ilginti", – sakė L.Alekna.


     Ir festivaliui, ir įmonės šventei
     „Burbolas" gali pasiūlyti iš viso 10 burbulų, tad maksimaliai pramoga vienu metu gali mėgautis dvi komandos po 5 asmenis. Be to, užsisakiusiems paslaugą, yra parengiama ir aikštelė: linijos, vartai.

     Nors gargždiškiai tokį futbolo inventorių turi dar tik keletą savaičių, jau spėjo sudalyvauti ir festivalyje, ir įmonės renginyje. Vaikinai skaičiuoja, kad burbulinį futbolą jau išbandė apie 150 žmonių.

     „Dalyvavome „Bliuzo naktyse" Varniuose, tai buvo pirmasis festivalis, kuriame įgijome daug geros patirties: supratome, kaip viskas vyksta, susipažinome su daug žmonių", – pasakojo P.Kelbauskis.

 

Laurynas Alekna. Asmeninio archyvo nuotr.

 

     Vilius Lukošius, taip pat talkinęs draugams šiame festivalyje, prisipažino, kad išmoko, kaip pristatyti burbulinį futbolą žmonėms, kurie apie jį visiškai nežino.

     Gimnazistų vasaros planuose – „Tundros" festivalis, „Roko naktys", „Karklės" festivalis. Vaikinai neabejoja, kad artimiausiu metu futbolą bus galima išbandyti ir rajono renginiuose.

     Dar viena idėja, kuria tikimasi populiarinti burbulinį futbolą – parodomosios varžybos „Bangos" rungtynių pertraukų metu.

     „Registruosime žmones, o po varžybų visi norintieji galės išmėginti šį futbolą", – sakė jaunuoliai.


     Padeda ir draugai
     Darbų naujiesiems verslininkams netrūksta: kiekvienas pagal galimybes atrašinėja klientams, mezga kontaktus su įmonėmis, reklamuoja paslaugas.
     Idėjos sumanytojai dėkoja visiems, neabejingiems ir padedantiems.

     Laisvalaikiu internetinių tinklalapių ir kompiuterinių programų kūrimu užsiimantis „Vaivorykštės" gimnazistas Andrius Girdžius kolegoms padėjo sukurdamas internetinę svetainę www.burbolas.com.

     Fotografija, vaizdo įrašų montavimu besidomintis Mantas Linkis laiko negailėjo sukurdamas logotipą, reklaminius maketus ir ruošdamas kitą reklaminę medžiagą.

     „Dėkojame ir Viliui Lukošiui, padėjusiam pirmajame festivalyje. Daug naudingų patarimų ir palaikymo sulaukiame iš tėvų. Gausus draugų būrys su entuziazmu dalyvavo naujos pramogos bandymuose, ir fotosesijoje. Ačiū visiems", – kalbėjo pašnekovai.


     Visus susidomėjusius šia pramoga, kviečiame apsilankyti internetinėje svetainėje burbolas.com arba „Burbolas.com" feisbuko paskyroje. Čia rasite visą informaciją ir kainas, kurios anot vaikinų, yra išties lanksčios.

 

Burbulinio futbolo žaidimo akimirkos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 295 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,