Mano Gargždai



Supaprastintas pastatų energinio naudingumo sertifikavimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

     Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas supaprastino pastatų energinio naudingumo sertifikavimą, patikslinęs jo metodiką ir nustatęs mažesnius rodiklius langų sandarumui įvertinti.

 

     Šis pakeitimas ypač aktualus tiems daugiabučius renovuojantiems gyventojams ir kitų patalpų savininkams, kurie buto ar kitos patalpos langus jau buvo pasikeitę savo lėšomis iki renovacijos pradžios, tačiau neišsaugojo tai patvirtinančių finansinių ar techninių dokumentų. Kadangi nuo šiol bus taikomi nebe tokie griežti reikalavimai langų sandarumui, sertifikuojant renovuotų daugiabučių energinį naudingumą bus galima nustatyti aukštesnę jo klasę.

     Dėl š. m. balandžio 1 d. pradėtos taikyti naujos pastatų energinio naudingumo sertifikavimo metodikos ministras patikslino ir daugiabučio namo atnaujinimo investicijų planų rengimo tvarką. Dabar ji numato, kad renovuoto daugiabučio energinio naudingumo klasė gali būti nustatyta pagal ankstesnės metodikos reikalavimus, kurie buvo taikyti rengiant pastato energinio naudingumo sertifikatą prieš renovuojant šį pastatą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,