Mano Gargždai



S.Karbauskas ir R.Damulienė karo kirvio neužkasė

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Nesantaiką bylojo ne tik išsakytos abejonės, kaltinimai ir nuoskaudos, bet ir R.Damulienės (trečia iš dešinės) bei S.Karbausko (antras iš dešinės) kūno kalba – jie atsisėsti greta nepanoro. R.Rapalienės nuotr. Nesantaiką bylojo ne tik išsakytos abejonės, kaltinimai ir nuoskaudos, bet ir R.Damulienės (trečia iš dešinės) bei S.Karbausko (antras iš dešinės) kūno kalba – jie atsisėsti greta nepanoro. R.Rapalienės nuotr.

     Penktadienį Klaipėdos rajono savivaldybės salėje buvo surengta spaudos konferencija, kurioje analizuota susidariusi konfliktinė situacija tarp vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas" pirmininkės Raimondos Damulienės ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus, VVG „Pajūrio kraštas" valdybos nario Sigito Karbausko. Susitaikyti jiems nepavyko nei spaudos konferencijoje, nei pirmadienį vykusio visuotinio VVG susirinkimo metu.

    

Klausė, kada baigsis melas

Spaudos konferencija surengta Klaipėdos rajono laikraščio „Banga" ir naujienų portalo mano-gargzdai.lt prašymu.

Pirmas pasisakęs S.Karbauskas dar kartą išsakė savo nuomonę, kad R.Damulienę esą papiktino išrinkti ne tie naujosios valdybos nariai, kurių ji tikėjosi, jis prisiminė pirmuosius konfliktus, kilusius valdybos posėdžiuose. Administracijos direktorius akcentavo, kad esminiai dalykai, kurių trūksta, – skaidrumas, viešumas ir bendradarbiavimas.

 „Vėl pasipylė neteisybė, – savo pasisakymą netrukus pradėjo R.Damulienė. – Kyla klausimas, kada pasibaigs šitas melas. Šis melas viešai žemina organizaciją ir mano orumą".

R.Damulienė kalbėdama ne kartą minėjo Klaipėdos rajono savivaldybės tinklalapyje publikuotą tekstą, kuriame S.Karbauskas išsakė savo poziciją dėl kilusios nesantaikos su VVG „Pajūrio kraštas" pirmininke, rašinyje nuskambėjo ne vienas kaltinimas, skirtas jai. R.Damulienė išreiškė abejonę, kad gal S.Karbauskas, publikuojant šį rašinį, ne tik pasinaudojo tarnybine padėtimi, bet tai yra ir visos Savivaldybės pozicija.

VVG pirmininkė tvirtino kalbėsianti be postringavimų ir kad konferencijoje remsis vien faktais. Savo žodžius ji patvirtino vieną po kito ėmusi vardyti dokumentus, raštus, įvairias pažymas, kuriomis neigė S.Karbausko mestus kaltinimus.

 

Frakcija nuomonės nepakeitė

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavęs rajono meras Vaclovas Dačkauskas nedaugžodžiavo – jis tvirtino analizuojantis susidariusią situaciją.

„Svarstau, dalyvauju visuose susirinkimuose. Bandžiau susitikti su praeitos kadencijos valdybos pirmininku Broniumi Markausku, bet dėl abiejų užimtumo mums nepavyko susitikti. Norėčiau sužinoti jo nuomonę, kaip vyko darbas praėjusios kadencijos valdyboje. Taip pat buvo susitikta su dabartinės valdybos pirmininke Alina Petkevičiene, išklausiau jos nuomonę. S.Karbauskas deleguotas mano potvarkiu kaip valdančiosios koalicijos atstovas nuo „Tvarkos ir teisingumo" partijos. Jį delegavo frakcija", – kalbėjo V.Dačkauskas.

Meras informavo, kad „tvarkiečių" frakcija, išanalizavusi gautus skundus dėl esą netinkamo S.Karbausko elgesio, pasilieka prie savo nuomonės ir mano, kad jis gali tinkamai atstovauti Savivaldybei vietos veiklos grupės veikloje ir valdyboje.

 

Interviu ėmė iš savęs?

Atėjus metui žiniasklaidos atstovams užduoti klausimus, erzelio kilo daugiau. Ne vienas jų buvo skirtas Administracijos direktoriui S.Karbauskui. Domėtasi, kodėl jis tik dabar į viešumą ėmė kelti savo abejones dėl tariamų R.Damulienės veiksmų, jei apie tai žinojo gerokai anksčiau, klausta, kas parašė Savivaldybės internetinėje svetainėje publikuotą anksčiau minėtą tekstą, mat po juo nurodoma, kad tai – Klaipėdos rajono savivaldybės informacija. Iš pradžių nuo atsakymo išsisukinėjęs Administracijos direktorius atskleidė savo žurnalistinį talentą ir nukirto, kad neva pats sau uždavė klausimus ir į juos atsakė.

Spaudos konferencijos dalyviams kilo abejonių ir dėl S.Karbauskui išmokėtų Savivaldybės komandiruotpinigių, nes kai kurie kiti valdybos nariai, panorę vykti į Portugaliją, išėjo nemokamų atostogų. Beje, pats S.Karbauskas ir pasirašė įsakymą dėl komandiruočių skyrimo.

Ką pasakyti turėjo ir konferencijoje dalyvavęs buvęs VVG „Pajūrio kraštas" valdybos narys Jonas Mockus, taip pat vykęs į Portugaliją. Jis pasipiktino, kad viešai buvo pavadintas „šūdbajoriu". Įžeidimų kelionėje tvirtino sulaukusi ir valdybos narė Jolita Lemežienė, kuriai S.Karbauskas esą siūlė „užčiaupti srėbtuvę", apibėrė kitais nemaloniais epitetais.

 

Tarėsi ir visuotiniame susirinkime

Pirmadienį VVG „Pajūrio kraštas“ nariai rinkosi į visuotinį susirinkimą. Jo metu dėmesio skirta ir susidariusiai konfliktinei situacijai analizuoti.

Meras V.Dačkauskas tvirtino, kad jam sunku priimti sprendimą. Jis svarstė, kad organizacijai reikėtų leisti ramiai dirbti, o „tvarkiečių“ frakcija turėtų pagalvoti, ar nereikėtų iš partijos į VVG „Pajūrio kraštas“ valdybą deleguoti kito žmogaus.

„Administracijos direktorius yra antras žmogus po mero, tad, manau, rastų darbo ir kitose srityse ir kur save realizuoti“, – teigė meras.

Jis per šią savaitę žadėjo priimti galutinį sprendimą.

    

Ne vieną kartą S.Karbausko pasisakymus spaudos konferencijoje nutraukė R.Damulienės nuostaba, kad vėl kalbamas melas, taip pat ne sykį buvo apsikeista kandžiomis replikomis ir aštriais klausimais. Visa tai ir daugiau galite pamatyti portalo mano-gargzdai.lt vaizdo įrašuose.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus, VVG „Pajūrio kraštas" valdybos nario Sigito Karbausko pozicija:

 

Vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas" pirmininkės Raimondos Damulienės pozicija:

 

Mero Vaclovo Dačkausko pozicija ir konfliktuojančių pusių atsakymai į žiniasklaidos klausimus:

     

 

 

Daugiau apie konfliktinę situaciją skaitykite ČIA.

Klaipėdos rajono savivaldybės internetinėje svetainėje publikuotą straipsnį skaitykite ČIA

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 158 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,