Mano Gargždai



Pavasario lygiadienį minėjo ant Gargždų piliakalnio (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Paminėti Pavasario lygiadienį susirinko kelios dešimtys gargždiškių. S.Ulvikienės nuotr. Paminėti Pavasario lygiadienį susirinko kelios dešimtys gargždiškių. S.Ulvikienės nuotr.

„Tamsa ir šviesa susijungia į vieną ir atsiveria vientisa realybė, kur amžinai vyrauja darna“, – kovo 22-osios vakarą ant Gargždų piliakalnio ritualo metu skambėjo šie ir kiti apeiginiai žodžiai.

 

Pasidžiaugti dienos ir nakties suvienodėjimu ir paminėti Pavasario lygiadienį čia sugužėjo kelios dešimtys aktyviausių gargždiškių.

Šį kartą tradicinį ugnies ritualą vedė šamanas Ričardas Olechnovič. Per vykdomas apeigas, anot jo, buvo siekiama susijungti su gamta, ugnimi, vandeniu.

„Buvo pagerbti protėviai: Motinai Žemei aukojami grūdai, medus, vynas ir pienas“, – baltų tradicijų praktiką atskleidė šamanas.

Susirinkę gargždiškiai dalyvavo tradicinėse apeigose, traukė sutartines, o kiek vėliau drauge šildėsi prie laužo, bendravo ir vaišinosi.

„Paskutiniai lygiadienio dalyviai namo patraukė apie 23 val.“, – sakė Gargždų bendruomenės pirmininkė Violeta Gedgaudienė.

Jos teigimu, lygiadienių šventės ant piliakalnio – bendruomenės iniciatyva, rengiama jau kelerius metus.

 

Pavasario lygiadienio šventės akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 239 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,