Mano Gargždai



Nuspręsta: rajone statys darželį, Drevernos uostas turės šeimininką

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Slengių mokykla-daugiafunkcis centras nuo rugsėjo 1 d. dėl vietų trūkumo neturės galimybės priimti 82 vaikų. Tarybos nariai nutarė, kad prie įstaigos reikia statyti naują pastatą. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Slengių mokykla-daugiafunkcis centras nuo rugsėjo 1 d. dėl vietų trūkumo neturės galimybės priimti 82 vaikų. Tarybos nariai nutarė, kad prie įstaigos reikia statyti naują pastatą. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, vykęs Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdis buvo itin darbingas – politikai vėl diskutavo ir rajono gyventojams reikšmingus klausimus svarstė visą dieną.

 

„Naminuke“ – neeilinis auditas

Prieštaringų nuomonių pasigirdo ėmus svarstyti klausimą dėl Gargždų miesto garbės piliečio vardo suteikimo. Šiais metais šį titulą pasiūlyta suteikti ilgamečiam mokinių poilsiavietės „Žilvitis“ vadovui Broniui Kalvaičiui. Nors akcentuota, kad be B.Kalvaičio pastangų stovykla būtų seniai uždaryta, ne visiems politikams ši kandidatūra patiko. Pasigirdo teiginių, kad šis asmuo esą visuomeninius pastatus privatizavo savo reikmėms. Be to, dar kartą nuskambėjo idėja garbės piliečius rinkti rečiau.

„Reikėjo palaikyti Komisijos nuostatą tik kas penkerius metus ieškoti garbės piliečio, kuriam iš tikrųjų būtų galima suteikti šį vardą. Siūlyčiau klausimą iš viso atidėti“, – savo nuomonę išsakė Tarybos narys Algirdas Liaudanskis. 

Kad B.Kalvaičiui būtų suteiktas Gargždų miesto garbės piliečio vardas, balsavo 20 politikų, susilaikė – 5.

Posėdyje nuspręsta, kad Veiviržėnų seniūniją papuoš skulptūra, skirta Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro, profesoriaus Kazimiero Antanavičiaus (1937–1998) gimimo ir vaikystės vietai Balsėnų kaime pažymėti. Skulptūros įrengimas Savivaldybei atsieis apie 12 tūkst. Eur. Šiai idėjai politikai neprieštaravo, tačiau pabrėžė, kad reikės nepamiršti ir apie lankytiną vietą informuojančių ženklų.

Nesmagių naujienų sulaukė Gargždų ugdymo centras „Naminukas“. Vienbalsiai nutarta, kad įstaigoje reikia atlikti neeilinį auditą – siekiama išsiaiškinti, ar ugdymo centro direktorė Birutė Kasparavičienė tinkamai vykdė savo pareigas ir užtikrino efektyvų lėšų naudojimą šioje įstaigoje, nes, neturėdama tokios teisės, pasiskyrė priedą prie atlyginimo.

Vienbalsiai Tarybos nariai pritarė ir sprendimo projektui dėl biudžetinės įstaigos Gargždų kultūros centro teikiamų atlygintinų paslaugų kainų nustatymo. Beje, visos kainos padidėjo. Pavyzdžiui, anksčiau Kultūros centro koncertų salės nuoma 1 val. kainuodavo 43 Eur, nuo gegužės 1-osios – 60 Eur, fojė nuoma kainuodavo 28 Eur, dabar – 30 Eur. Nustatyta ir kino teatro ,,Minija“ salės nuoma užsakant filmo seansą. Panorusiems išsinuomoti visą salę 3D filmas ir 162 vietos atsieis 486 Eur, 2D filmas ir 162 vietos – 324 Eur.

 

„Pagaliau pritarėme šimtmečio projektui“

Vienas rezonansinių posėdžio klausimų – koncesijos sutarties dėl Drevernos mažųjų laivų uosto operatoriaus funkcijų projekto tvirtinimas. Operatoriaus šiam uostui bergždžiai buvo ieškoma nuo 2009-ųjų. Šių metų vasario 3 d. įvyko Drevernos mažųjų laivų uosto operatoriaus funkcijų koncesijos suteikimo konkursas. Jo nugalėtoja paskelbta UAB „Hortivita“, registruota Laugaliuose.

Svarstant klausimą, Tarybos nariui Egidijui Skarbaliui parūpo, koks likimas laukia Drevernoje veikiančios buriavimo mokyklos „Žiemys“. Turto valdymo skyriaus vedėjas Audrius Kampas nurodė, kad sutartyje numatytas punktas, jog koncesininkas patvirtina savo supratimą, kad Drevernos mažųjų laivų uosto teritorijoje yra ir kitų įstaigų ir organizacijų, ir įsipareigoja sudaryti sąlygas jų veiklai.

Tarybos narys A.Liaudanskis džiaugėsi, kad galbūt investuotojai išjudins merdėjančią prieplauką, tačiau turėjo ir pastabų. 

„Galbūt vis dėlto įmanoma administracinį pastatą, kuris yra numatytas, techniškai pasukti, kad jis neužstotų iš prieplaukos vaizdo į marias? Savivaldybė, kiek žinau, savo namų darbų neatliko – išplaukimo kanalas nuo uosto iki marių neišvalytas, tik monitoringas parengtas. Šalia teritorijos yra laisva valstybinė žemė, kurioje galėjo būti parengtas planas kempingui. Tas darbas irgi nėra atliktas...“ – savo nuomonę išsakė A.Liaudanskis.

Tarybai pritarus, Drevernos uostelis pagaliau turės šeimininką. Koncesijos sutartis sudaroma 10+5+5 (dvidešimt) metų laikotarpiui. Tiesa, Savivaldybė įsipareigojo 4 metus mokėti koncesijos mokestį – kasmet po 25 tūkst. Eur.

„Pagaliau pritarėme šimtmečio projektui“, – priimtą sprendimą, kurį lydėjo plojimai, komentavo meras Vaclovas Dačkauskas.

 

Peikė rajono prekės ženklą

Kitas sprendimo projektas – dėl Klaipėdos rajono rinkodaros ir komunikacijos strategijos tvirtinimo – sulaukė ne tokios džiugios politikų reakcijos. Sprendimo projektu siekiama patvirtinti Klaipėdos rajono rinkodaros ir komunikacijos strategiją, kurios sudedamosios dalys yra Klaipėdos rajono prekės ženklo ir jo stiliaus vadovas, Klaipėdos rajono savivaldybės rinkodaros komunikacijos priemonių planas. Numatytoms priemonėms įgyvendinti reikalingas lėšų poreikis – 112 500 Eur.

Pasak kai kurių Tarybos narių, prekės ženklas labiau reprezentuos Klaipėdą, o ne rajoną, jie siūlė išklausyti visuomenės nuomonę, akcentavo, kad 100 tūkst. Klaipėdos rajone galima išleisti efektyviau.

Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė pabrėžė, kad tokia suma yra preliminari.

„Aiškinamajame rašte parašyta, kad tai preliminariai reikalinga suma viešinimui, jeigu įgyvendinsime visas priemones, kurios numatytos komunikacijos plane. Jei bus patvirtintas prekės ženklas, prašysime 15 tūkst. Eur jo registracijai, adaptacijos periodui, pirmoms priemonėms. Ir paskui žiūrėsime, kaip sekasi“, – informavo R.Kučinskaitė.

Po ilgų diskusijų ir įvairiausių priekaištų prekės ženklui politikams prireikė pertraukos, kad apsispręstų, kaip balsuoti.

Už balsavo 21 Tarybos narys, susilaikė – 3.

 

Dalino pinigus

Diskusijos tęsėsi ir svarstant klausimą dėl rajono savivaldybės strateginio veiklos plano 2016-2018 m. programų pakeitimo. Nuspręsta 5 tūkst. Eur skirti kvalifikacijos kėlimo pažymėjimams Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesiams, dalinį finansavimą – 20 tūkst. Eur – futbolo klubo „Banga“ 50-ies metų minėjimui ir t.t.

Kartu su šiuo klausimu buvo nagrinėjama informacija dėl modulinio darželio Slengiuose. Slengių mokykla-daugiafunkcis centras nuo rugsėjo 1 d. dėl vietų trūkumo neturės galimybės priimti 82 vaikų. Politikai turėjo nutarti – prie mokyklos-daugiafunkcio centro statyti modulinį ar stacionarų pastatą. Vieni siūlė žvelgti į ateitį ir rinktis antrąjį variantą, kiti – problemą spręsti greičiau.

Galiausiai buvo patvirtinti strateginio veiklos plano pakeitimai, priimtas protokolinis sprendimas pavesti Savivaldybės administracijai skelbti konkursą dėl stacionaraus pastato ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams projektavimo ir statybos prie Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro. Planuojama, kad tai atsieis 600 tūkst. Eur.

Tarybos nariai nesutarė ir dėl naujų autobusų stotelių laukimo paviljonų įrengimo Klaipėdos rajone eiliškumo sąrašo. Jie tvirtino nesuprantantys, kaip nustatytas šis eiliškumas, prioritetai.

Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus nurodė, kad su seniūnais ši informacija derinta ne kartą, jie ir buvo pagrindiniai iniciatoriai, išreiškę nuomonę, kuriose vietose turėtų būti įrengti šie paviljonai.

Taip pat posėdžio metu buvo pristatytos mero Vaclovo Dačkausko ir Administracijos direktoriaus Sigito Karbausko 2015 m. veiklos ataskaitos (plačiau skaitykite ČIA), pritarta rajono savivaldybės atliekų tvarkymo plano pakeitimui (skaitykite ČIA).

Kitas Tarybos posėdis vyks gegužės 26 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 320 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,