Mano Gargždai



„Kregždutė“ su polėkiu skrenda jau 55-erius metus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Savo pasirodymus šventinio renginio dalyviams dovanojo ne tik visos Dovilų lopšelio-darželio „Kregždutė“ grupės, bet ir darbuotojai. S.Vaičienės nuotr. Savo pasirodymus šventinio renginio dalyviams dovanojo ne tik visos Dovilų lopšelio-darželio „Kregždutė“ grupės, bet ir darbuotojai. S.Vaičienės nuotr.

    Visą praėjusią savaitę Dovilų lopšelio-darželio „Kregždutė" bendruomenę džiugino šventiniai renginiai – įstaiga minėjo gražų 55-erių metų jubiliejų.

 

    Šventinis šurmulys „Kregždutėje" buvo jaučiamas jau nuo pirmadienio, kuris buvo paskelbtas Meno diena. Beje, talentingi ne tik įstaigos ugdytiniai, bet ir jų tėveliai – darželio sienos buvo papuoštos 122 jų gamintais gėlių žiedais. Etninės tradicijos įstaigoje prisimintos antradienį, čia svečiavosi folkloro ansamblis „Lažupis".
    Su didžiuliu džiaugsmu trečiadienį, Sveikatingumo dieną, ugdytiniai sutiko į darželį atvykusį policijos bičiulį Amsį. Vaikai kartu su išdykėliu kiškiu pažeidinėjo Kelių eismo taisykles, tad Amsiui teko juos pamokyti, kaip reikia tinkamai elgtis. Visi drauge prisiminė saugaus eismo taisykles, kaip reikia pereiti gatvę ir pan. Nenuobodžiavo ir tėveliai. Jie dalyvavo smagiose estafetėse.
    Ketvirtadienį, Kelionių dieną, buvo aplankytas senasis Dovilų darželio pastatas, o penktadienį nuotaikingą savaitę vainikavo baigiamieji renginiai – gimtadienio šventė „Po kregždutės sparnu-55", surengta įstaigos vaikučiams, ir vakare Dovilų etninės kultūros centre vykęs šventinis vakaras, kur aidėjo sveikinimų ir linkėjimų kalbos, prisiminti darželio istorijos vingiai, skambėjo „Kregždutės" vaikų ir darbuotojų dainos.
    Lopšelio-darželio „Kregždutė" direktorės pavaduotoja ugdymui Laima Sungailienė teigė, kad įstaigoje šiuo metu dirba 27 darbuotojai, iš jų 12 – pedagogai. Veikia 6 grupės, kurias lanko 120 vaikų. Tiesa, norinčiųjų čia patekti yra kur kas daugiau. L.Sungailienė pasakojo, kad praverstų dar 3 grupės. Pasak jos, anksčiau buvo numatyta statyti priestatą, tačiau šiuos planus pakoregavo ekonominė krizė.
    Darniame kolektyve netrūksta ilgamečių darbuotojų. Direktorė Jadvyga Jacikienė įstaigai vadovauja jau keturiasdešimt ketvirtus metus. L.Sungailienė čia dirba trisdešimt pirmus metus, o pavaduotojos pareigas eina 17 metų.
    „Janina Liuksienė darželyje dirba keturiasdešimt antrus metus, Regina Dabrienė – trisdešimt pirmus", – „veteranėmis" džiaugėsi direktorės pavaduotoja, pridūrusi, kad yra ir daugiau kelis dešimtmečius ištikimų darbuotojų. Anot jos, į kolektyvą įsilieja ir jauni žmonės.

 

faktai
    1961 m. rugpjūčio mėnesį Doviluose atidaryta viena vaikų darželio grupė, jos steigėjas buvo Lėbartų tarybinis ūkis. Darželis buvo įkurtas keturių butų gyvenamojo namo pirmame aukšte. Veikė viena darželio grupė, kurią lankė 25 ikimokyklinio amžiaus vaikai nuo 1 iki 7 metų. Tuo metu darželyje dirbo vedėja, auklėtoja, virėja, auklytė ir muzikos vadovas, viso – 4,25 etato.
    1972 m. iš darželio pastato antro aukšto buvo iškeldinti gyventojai ir atidaryta dar viena 20-ties vietų darželio grupė. Nuo 1972 m. darželį lankė 40 vaikų.
    1987 m. rugpjūčio 14 d. darželis įsikūrė 90 vietų, keturių grupių naujame Lopšelio-darželio pastate. Darželyje dirbo vedėja Jadvyga Jacikienė, 8 pedagogės, turinčios aukštąjį ir specialųjį vidurinį išsilavinimą, 6 auklėtojų padėjėjos ir techninis personalas.
    1997 m. įstaigoje įvestas vyriausiosios auklėtojos etatas, 1999-12-22 vadovaujantis Klaipėdos r. savivaldybės sprendimu Nr. 270 Lopšeliui-darželiui buvo suteiktas „Kregždutės" vardas.
    2011 m. rugsėjo 1 d. atidaryta penkta „Boružiukų" grupė, priešmokyklinė grupė įsikėlė į mokyklos patalpas.
    2014 m. rugsėjo 1 d. atidaryta šešta „Bitučių" grupė Dovilų mokyklos patalpose.

 

    Šventinio vakaro akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 447 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,