Mano Gargždai



Turgus kvepia pirmosiomis lietuviškomis braškėmis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždiškė kilogramą braškių siūlė įsigyti už 6 eurus. A.Kundrotaitės nuotr. Gargždiškė kilogramą braškių siūlė įsigyti už 6 eurus. A.Kundrotaitės nuotr.

Trečiadienį Gargždų turguje jau buvo galima įsigyti lietuviškų braškių. Tiesa, jų siūlė vos keletas prekeivių. Kilogramas šių išsiilgtų uogų kainavo 6 Eur. Buvo prašančių ir po 3,5 Eur už pusę kilogramo, ir po 2 Eur už pusę litro braškių.

 

Kaip teigė šiomis uogomis turguje prekiaujanti gargždiškė, šeštadienį pirkėjai už kilogramą braškių negailėjo ir 8 eurų.

Be pirmųjų raudonšonių turgaus prekystalius nuklojo ir įvairūs žalumynai. Salotų ar krapų ryšulėlį buvo galima įsigyti už 0,30 Eur. Svogūnų laiškų, ridikėlių kainos svyravo nuo 0,40 iki 0,50 Eur, špinatus prekeiviai ragino pirkti už 0,50 Eur.

Viena prekeivė siūlė ir pirmųjų morkyčių (0,50 Eur), žirnelių (0,60 Eur).

Noriai pirkėjai žvalgėsi į įvairiausias gėles. Ledinukų sodinukai kainavo 0,40 Eur, begonijos – 2 Eur, gvazdikų ir serenčių kainos svyravo nuo 0,10 Eur iki 1 Eur, už surfinijas buvo prašoma 3 Eur, už tiek pat buvo galima įsigyti ir svyrančių palergonijų vazonėliuose.

Paskutinius pomidorų ir agurkų daigus prekeiviai siūlė po 0,50 Eur, o šviežaus pavasarinio bičių medaus puslitrį buvo galima nupirkti už 4,50 Eur.

 

Trečiadienio turgus – A.Kundrotaitės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 588 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,