Mano Gargždai



Verslus jaunimas įkvepia bendraamžius ir sustoti neketina

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Povilui ir Laurynui pakeisti suskilusį ekraną mobiliajam telefonui – vieni juokai. Dominykos Ambroževičiūtės nuotr. Povilui ir Laurynui pakeisti suskilusį ekraną mobiliajam telefonui – vieni juokai. Dominykos Ambroževičiūtės nuotr.

Du verslūs gargždiškiai abiturientai – Povilas Kelbauskis ir Laurynas Alekna – praėjusiais metais ryžosi pradėti savo verslą – įsigiję specialų inventorių jie ėmė siūlyti burbulinio futbolo pramogą. Panašu, kad viskas klostosi tikrai sėkmingai: „Vaivorykštės“ gimnaziją baigiantys vaikinai ne tik planuoja įsigyti dar vieną burbulinių kostiumų komplektą, bet ir visa galva pasinėrė į naują verslo nišą – mobiliųjų telefonų remontą. Verslo paslaptimis jie noriai dalinasi ir su bendraamžiais.

                                        

Burbulinį futbolą išbandė tūkstančiai

Burbulinis futbolas – tai pramoga, kai futbolas žaidžiamas, pasipuošus specialiais guminiais burbulo kostiumais. Pastarieji suteikia galimybę tarpusavio kontaktui ir užtikrina didžiulę gerų emocijų ir juoko dozę.

P.Kelbauskio teigimu, per vienerius veiklos metus šią unikalią pramogą išbandė tūkstančiai „įvairiausio plauko“ žmonių – nuo moksleivių iki įmonių darbuotojų ar kariškių.

„Lankomės įmonių vakarėliuose, sąskrydžiuose, pernai – Karklės festivalyje, kur vieno užsakymo metu šį futbolą gali išbandyti keli šimtai žmonių“, – prisipažino klientų jau nebesuskaičiuojantis P.Kelbauskis.

Anot vaikinų, burbulinio futbolo neapriboja metų ar paros laikas. Pavyzdžiui, šimtadienį švenčiantys moksleiviai iš Kelmės pramogavo nuo 23 val. nakties. Jaunieji verslininkai džiaugiasi, kad šaltuoju sezonu vietą žaidimui suteikė Vėžaičių pagrindinė mokykla.

 

Burbulinio futbolo žaidimo akimirka. Burbolas.com nuotr.

 

Prieš porą savaičių kitokį futbolą išbandė ir būrys kariškių – jaunuoliai inventorių pristatė kariuomenės sąskrydyje.

„16 komandų žaidė 3 valandas. Tik vienas burbulas suplyšo, bet sutvarkėme, viskas tvarkoje“, – kariškių energija stebėjosi vaikinai.

Verslininkai ne tik dalyvauja įvairiuose renginiuose, bet ir juos remia. Nemokamai išbandyti žaidimą galėjo „Judėk pirmyn su Viltimi“ dalyviai, Kovo 11-ąją – Lapių bendruomenės nariai.

Kaip pastebėjo P.Kelbauskis, šiam futbolui geriausia reklama tampa rekomendacijos, informacija „iš lūpų į lūpas“: „Kai lūkesčiai pateisinami, sulaukiame kvietimų atvykti ir vėl. Pavyzdžiui, jau susisiekė ir kviečia Karklės festivalio organizatoriai“.

Vilniuje studijuoti planuojantys vaikinai „burbulinio“ verslo apleisti neketina. Anaiptol, jau užsakytas dar vienas inventoriaus komplektas, tad pramogą ketinama siūlyti tiek Vilniaus, tiek Klaipėdos regionuose.

„Planuojame ieškoti žmonių, kurie užsiimtų šiuo futbolu čia – Klaipėdos rajone“, – ateities planus dėstė P.Kelbauskis, pasidžiaugęs, kad kol kas konkurentų šiame regione neturi.

 

Konsultuoja bendraamžius

Verslavimas reikalauja žinių, atsakomybės, kiekvienos situacijos sprendimas suteikia vertingos patirties. Anot vaikinų, vienas sunkiausių dalykų versle – surasti terpę, kurioje reklamuotis, kaip pasiekti savo potencialius klientus. Tačiau radus tinkamus žmones, partnerius, viskas vyksta sklandžiai.

Versle netrūksta ir kuriozinių ar stresinių situacijų. Su tokia susidūrė ir šią vasarą prie jūros burbulinio futbolo inventorių išnuomoję gargždiškiai.

„Kažkas atsitiko mūsų ilgintuvui ir, kai įkišome į elektros lizdą, visame paplūdimyje valandai laiko pradingo elektra. O tuo metu vyko dvejos vestuvės su muzikantais ir t.t. Visiems aplinkui pasiūlėme pažaisti burbulinį futbolą ir taip išsisukome“, – keblią situaciją su šypsena prisiminė P.Kelbauskis.

Kaip teigė abiturientai, per metus išmokta labai daug: patobulinti bendravimo įgūdžiai, išlavintas atsakomybės jausmas, susipažinta ir su mokestine sistema.

„Pernai atrodė kosmosas išrašyti sąskaitą, dabar savo amžiaus gargždiškius laisvai konsultuojame. Žiūriu, kad verslumo minčių ir jie jau turi. Karolis Norvilas šiais metais pradėjo cukrine vata prekiauti. Padėjome įrangą parsisiųsti, konsultavome, kaip viską legaliai vykdyti“, – atviravo verslininkai.

 

Verslavimas „užkabino“

Tiesa, moksleiviai ties burbuliniu futbolo neužsisėdėjo. Visus gautus pinigus jaunuoliai investuoja į naujai pradėtą verslą – mobiliųjų telefonų remonto nišą.

Gargžduose, Klaipėdos g. 6, jie nuomojasi patalpas, kur teikia „iPhone“ telefonų serviso paslaugas. Neseniai atidarytoje internetinėje parduotuvėje www.phonefix.lt galima įsigyti ir telefonų detalių, priedų, aksesuarų.

„Laurynas prieš kelerius metus pradėjo perpardavinėti telefonus. Pamatėme, kad yra detalių stygius ir pradėjome siųstis jas“, – apie verslo užuomazgas pasakojo P.Kelbauskis.

Vėliau sekė draugų ir artimųjų telefonų ekranų keitimas, net ir ekranų gamyba, kuri, anot jaunuolių, ne itin pasiteisino.

 

Vaikinai į naują verslo nišą pasinėrė visa galva – dirba 7 dienas per savaitę. Dominykos Ambroževičiūtės nuotr.

 

„Iš pradžių buvome parsisiuntę ir telefonų ekranų gaminimo įrangą, todėl labai daug išmokome, nes visas ekranas sudedamas iš daugybės komponentų. O dabar, kai reikia tik pakeisti, – viskas atrodo labai paprasta“, – pasakojo septynias dienas per savaitę dirbantys vaikinai.

Didžiausias jaunųjų verslininkų pranašumas prieš konkurentus – paslaugų kaina: „Mes – jauni, maži, iš Gargždų. Kaip kitaip įsitvirtinti rinkoje, jeigu ne pasitelkus žemas kainas?“

„Jeigu paprastas servisas „iPhone 5“ ekraną keičia už 65 eurus, mes – už 39, „iPhone 6“ – 120, mes – už 65 eurus. Mūsų šūkis – „Užteks permokėti“, – paslaugų kainas pristatė P.Kelbauskis, patikinęs, kad sulaukė ne vieno laiško su pasipiktinimu ir iš didžiųjų įmonių, teikiančių telefonų techninį aptarnavimą.

Ekranų keitimui verslininkai naudoja kokybiškas ir patikrintas detales, suteikia 3 mėn. gamintojų garantiją. Nors daugiausia orientuojamasi į „iPhone“ kompanijos telefonų taisymą, pamažu pradedama teikti ir kitų telefonų remonto paslaugas: „Sony“, LG“, „HTC“.

„Jeigu klientas nori geros kainos, tokios, kokią taikome „iPhone“ telefonams, visada galime pasiūlyti lukterėti. Užsakius detales, kurios atkeliauja per 1,5 savaitės, pakeistume labai pigiai“, – nurodė vaikinai.

Povilas planuoja rinktis fizikos, Laurynas – chemijos studijas Vilniuje. Pasiteiravus, kas laukia naujai pradėto verslo, jaunuoliai atviravo, kad jį taip pat „vešis“ ir, jeigu viską suspės, paslaugas teiks per kurjerių tarnybas.

„Mokslai – ne iš lengvųjų, tad prioritetą skirsime jiems“, – kalbėjo verslūs gimnazistai.

 

Dominykos Ambroževičiūtės nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 354 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,