Mano Gargždai



Ruošiasi tvarkyti daugiabučių namų kiemus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Viena opiausių daugiabučių namų kiemų problemų – automobilių stovėjimo aikštelių trūkumas. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Viena opiausių daugiabučių namų kiemų problemų – automobilių stovėjimo aikštelių trūkumas. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė užsimojo pagerinti daugiabučių namų gyventojų kasdienybę. Tačiau kiemų susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų infrastruktūros tvarkymo darbus organizuos pati – suteikti galimybę tokius sprendimus priimti patiems daugiabučių administratoriams pabūgo.

 

Reikia atnaujinimo

Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, Tarybos posėdyje patvirtintas Klaipėdos rajono savivaldybės bendro naudojimo teritorijoje esančių daugiabučių kiemų susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų statybos, rekonstravimo ir kapitalinio remonto, dalyvaujant fiziniams ir juridiniams asmenims, tvarkos aprašas.

Kaip nurodoma sprendimo projekto aiškinamajame rašte, Klaipėdos rajono daugiabučių kiemų susisiekimo komunikacijos ir jų inžineriniai tinklai yra susidėvėję, reikalingas atnaujinimas. Be to, reikia papildomai įrengti bendro naudojimo kiemo aikšteles, automobilių stovėjimo aikšteles, privažiavimus prie gyvenamosios ar kitos paskirties pastatų, šaligatvius ir pan.

Teigiama, kad priemonių įgyvendinimui Savivaldybės lėšos ribotos, todėl siekiama, kad daugiabučių kiemų susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų statybos ir rekonstravimo finansavime dalyvautų fiziniai ir juridiniai asmenys.

Viliamasi, kad, atnaujinus daugiabučių kiemų susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų infrastruktūrą, pagerės gyvenimo kokybė, pėsčiųjų saugumas, bus užtikrintas tvarkingas automobilių parkavimas.

 

„Yra protingesnių žmonių“

Darbus ir jų pirkimus organizuos Savivaldybės administracija. Tarybos narys Nerijus Galvanauskas pateikė siūlymą tvarkos apraše numatyti galimybę ir pareiškėjui, t. y. daugiabučio administratoriui, organizuoti visus darbus ir jų pirkimus.

„Būčiau nieko prieš, kad šiais darbais užsiimtų bendrijos ar juridiniai, fiziniai asmenys. Bet yra problema, kad mes neturime jokios patirties tokioje veikloje“, – Tarybos posėdyje kalbėjo Savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus. Jis siūlė apie tokios galimybės suteikimą pareiškėjams svarstyti vėliau, jeigu atsiras norinčiųjų.

Politikai skatino jau dabar pasitikėti žmonėmis.

„Kodėl taip užsispyrėme, kad kiti negali geriau už mus? Yra daug už mus protingesnių žmonių rajone“, – teigė Tarybos narys Vaclovas Macijauskas, paraginęs geriau pasiruošti ir sprendimo priėmimą atidėti iki rugpjūčio mėnesio.

Politikams, nepritariantiems parengtam sprendimo projektui, numatančiam kad visus darbus organizuos Savivaldybės administracija, meras Vaclovas Dačkauskas pasiūlė ironišką balsavimo alternatyvą – balsuoti už tai, kad V.Macijauskas parengtų tobulą sprendimo projektą. Visgi Tarybos narių dauguma palaikė pirmąjį variantą, tad pareiškėjų – daugiabučių administratorių – galimybės patiems priimti svarbius sprendimus kol kas bus suvaržytos.

 

Pareiškėjo atliekamų darbų vertė turi būti ne mažesnė kaip 50 proc., prie modernizuotų ar modernizuojamų daugiabučių gyvenamųjų namų įrengiamos infrastruktūros – ne mažesnė kaip 30 proc. visos statybų darbų vertės (inžinerinių techninių paslaugų ir statybos montavimo darbų vertė). Savivaldybės skiriama didžiausia (maksimali) paramos suma vienam projektui yra 20 tūkst. Eur su PVM.

Klaipėdos rajono savivaldybės biudžeto lėšų dalis daugiabučių kiemų infrastruktūros finansavimui strateginiame veiklos plane metams bus numatoma iki 50 tūkst. eurų, skaičiuojant įgyvendinimo kaštus nuo 2017 metų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 338 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,