Mano Gargždai



Paskutinį vasaros savaitgalį – antrasis sveikatos festivalis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

Rugpjūčio 27-ąją visi, kam svarbi sveika gyvensena, skubės į Minijos slėnį Gargžduose. Čia antrą kartą vyks sveikatos festivalis „Tu gali“. Organizatoriai ragina paskutinį vasaros savaitgalį praleisti be svaigalų, ramiai ir be įtampos, kad gyvenimas taptų prasmingesnis. Susirinkusiųjų lauks įdomūs lektoriai, užsėmimai ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, žinoma, norintieji galės pasivaišinti ir sveiku maistu.

 

Dėmesys – ir vidiniam grožiui

„Tai ne tik naujų žinių, įgūdžių, potyrių įgijimo diena. Tai laikas, kai galima pabūti tarp bendraminčių, pasidalinti savo mintimis, pabūti ramioje ir taikioje aplinkoje“, – įsitikinusi renginio sumanytoja ir organizatorė Saulė Surplytė.

Pasak jos, šiais metais renginio metu bus pasiūlyta daugiau fizinės veiklos jaunimui ir senjorams –  vyks treniruotės su Ignu Bakėjumi, pirmuoju Lietuvoje sertifikuotu „Insanity“ treneriu. Su juo įvairaus amžiaus renginio dalyviai ne tik pasportuos, bet ir pasikalbės apie sveiką gyvenseną. Treneris pristatys puikiai veikiančią sistemą „sportas + mityba + sąmoningumas = sveika gyvensena“, atsakys į susirinkusiųjų klausimus.

Homeopatė, mitybos specialistė Deimantė Rapalytė pakvies pasigaminti sveikus pusryčius. Ji pasidalins patarimais, ką reikėtų valgyti rytais, kokie produktai yra tinkamiausi, kaip pasigaminti sveikus ir lengvus pusryčius. D.Rapalytė – specialistė, kvalifikuotos patirties įgijusi ne tik Lietuvoje, bet ir Londone.

„Taip pat šiais metais skirsime dėmesio moters grožiui – ne tik išoriniam, bet ir vidiniam. Moterims praktinį seminarą skaitys „Žolinčių akademijos“ prezidentė Danutė Kunčienė, kuri jas pamokys, kaip galima būti gražioms pasitelkus vien gamtos dovanas. Kviečiame visas pasijusti moterimis nors kelias valandėles, nes per kasdienius rūpesčius jos dažnai pamiršta save. Juk taip norisi pabūti moteriškai, užsidėti gražiai krentančią suknelę, skrybėlaitę ir kartu su bendramintėmis mėgautis šia akimirka. O dėl vaikų galite nesirūpinti, nes VšĮ ,,Revilita“ pristatys edukacines programas vaikams, kurių metu jie ne tik smagiai, bet ir prasmingai praleis laiką“, – teigė S.Surplytė.

 

Sudomins lektoriai

Kaip teigė S.Surplytė, festivalyje Adelė Karaliūnaitė pristatys 7 kūno galias ir kaip jas stiprinti augalais.

„Adelei patiko praėjusių metų festivalis, todėl šiemet ji mielai sutiko dalyvauti dar kartą. O mes labai džiaugiamės galėdami pasiūlyti visiems paskaitą su viena žinomiausių Lietuvos žolininkių“, – kalbėjo renginio sumanytoja.

Viena iš festivalio naujovių – mandalų piešimas, kuris padeda atsipalaiduoti, susikoncentruoti, teigiamai veikia nervų sistemą. Visi norintys šią naujovę galės išbandyti su Fija.

„Festivalis šiais metais bus vertingesnis ir mokslo prasme, nes pakvietėme biomedicinos mokslų daktarą, profesorių, gydytoją psichiatrą Aurelijų Verygą, kuris pristatys paskaitą „Pozityvaus pavyzdžio galia“, aptars, kaip mūsų mintys daro įtaką veiksmams ir vidinei būsenai. Būtina sudalyvauti, kad suprastume, jog mūsų laimė priklauso tik nuo mūsų pačių, mums tik trūksta įgūdžių, kad būtume laimingi“, – paskaitą pristatė S.Surplytė.

Anot renginio organizatorės, buvo sulaukta prašymų ir šiemet į festivalį pakviesti sertifikuotą psichoterapeutą, šeimos, karjeros, gyvenimo būdo konsultantą ir mokytoją Vaidą Arvasevičių. Jis pristatys paskaitą apie vaikų auklėjimą, atsakys į rūpimus klausimus: „Kodėl mūsų neklauso vaikai?“, „Ar skiriame paklusnumą nuo įsiklausymo?“. S.Surplytė įsitikinusi, kad V.Arvasevičiaus paskaita sudomins ne tik auginančius vaikus, bet ir tuos, kurie dar tik ieško gyvenimo prasmės, savo kelio ar pašaukimo.

Vakaro kulminacija – gongų meditacija. Moksliškai įrodyta, kad gongų muzika atpalaiduoja smegenų ląsteles, o giluminės vibracijos teigiamai veikia viso kūno ląsteles, todėl žmonės po šios meditacijos jaučiasi pailsėję, nurimę, susikaupęs naujiems iššūkiams. Meditacija atliks Vyrenis Andrijauskas, kuris daugiau negu 15 metų domisi rytų išmintimi ir veda gongų meditacijas.

 

Pasiūlys naujovių

Naujovę šiais metais pasiūlys ir Gargždų jaunimo atviras centras – ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius pakvies sužaisti „Burbulinį futbolą“.

Taip pat gausybę užsėmimų organizuoja Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras: bus galima atlikti savo kūno analizę, pasiklausyti pamokėlių, kaip masažuoti vaikų pėdutes, kad būtų išvengta pilnapadystės, ketinama pristatyti filmus apie sveikatą ir t.t.

S.Surplytė pasidžiaugė, kad, kaip ir praėjusiais metais, visų laukia joga, šiaurietiškas ėjimas bei sportas su Gargždų sporto klubu „Divina Femina“.

Festivalyje dalyvaus ir miško deivės, kurios pristatys lietuviško žilvičio galią (vibroakustinį masažą), gamtos duotybių galią (vantas, jų įvairovę), arbatas, kurios kviečia dalintis mintimis.

„Žolinčių akademija“ slėnyje įkurs tikrą „Liaudies išminties kliniką“, kurioje bus galima ne tik pasigydyti, bet ir pasimokyti, kaip pasigaminti žolinius vaistus kasdieniniam vartojimui bei juos pakeisti į cheminius preparatus.

S.Surplytė patikino, kad festivalio pasiruošimo darbai vyksta sklandžiai: „Jeigu būtų norinčių prisidėti prie festivalio įgyvendinimo, mielai kviečiu su manim susisiekti“.

„Esu be galo dėkinga UAB „Solorina“ generaliniui direktoriui Antanui Bartkėnui, kuris prisidėjo prie sveikatos festivalio įgyvendinimo. Nes jau šiandien mes turime galvoti apie ateitį, net tik mūsų, bet mūsų vaikų ir anūkų. Jau nebepakanka vien sveikai maitintis ar fiziškai judėti. Mes turime rimtai pagalvoti, kokiu oru kvėpuojame ir kad tai yra neatsiejama sveikatos dalis. Man teko lankytis Indijoje ir ten gryno, tyro oro įkvėpti jau nepavyksta. Yra valstybių, kuriose sunku rasti gryno oro. Todėl turime rimtai pagalvoti apie alternatyvų kurą ir galimybę vairuoti hibridinį automobilį ar elektromobilį. Suprantu, kad  tai gali atrodyti keista ir ne visiems įgyvendinama, bet reikia pradėti galvoti šiandien. Juk gyvename ne vien dėl savęs, bet ir dėl kitų, todėl svarbu palikti gryno oro ir kitiems, taip pat patiems juo mėgautis iki gyvenimo pabaigos“, – mintimis dalinosi sveikatos festivalio organizatorė.

 

Festivalio programa:

 

9.00 val.

Joga (pageidautina turėti kilimėlį arba pledą).

10.00 val.

Sveiki pusryčiai su Deimante Rapalyte, homeopate ir mitybos mokslo specialiste, įgijusia homeopatijos mokslo bakalaurą Middlesex universitete bei toliau tęsiančia mitybos studijas Londone.

11.00 val.

Ignas Bakėjus pristatys išbandytą ir puikiai veikiančią sistemą „Sportas + mityba + sąmoningumas = sveika gyvensena“.

12.00 val.

„Insanity“ treniruotė su Ignu Bakėjumi, sertifikuotu „Insanity treneriu“, skaičiusiu daugybę seminarų ir paskaitų, vedusiu daugybę mokymų, susijusių su sportu ir sveika gyvensena, vienu iš „MyHero sporto bendruomenės“, jungiančios daugiau negu 10 000 žmonių, įkūrėjų.

12.00 val.

Praktinis seminaras „Moters grožio puoselėjimas“ su Danute Kunčiene, „Žolinčių akademijos“ prezidente.

13.15 val.

Sveikinimo žodis.

13.00 –14.00 val.

Pietūs su „Raw Inn“.

14.00 val.

Paskaita „7 kūno galios ir jų stiprinimas augalais“ su žolininke, medicinos žinove Adele Karaliūnaite.

14. 00 val.

Mandalų piešimas savipagalbai su Fija (www.fija.lt).

15.00 val.

Paskaita „Pozityvaus pavyzdžio galia“. Skaitys biomedicinos mokslų daktaras, profesorius, gydytojas psichiatras Aurelijus Veryga, Baltijos šalių tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentas.

16.00 val.

Treniruotė-paskaita „Taisyklingai laikysenai ir sveikam stuburui – Cantienica metodika“ su Renata Ložiene, Lietuvoje pirmąja sertifikuota Cantienica trenere, kuri stažavosi Hamburge. Su šia technika dirba antrus metus.

17.30 val.

Paskaita „Kodėl mūsų neklauso vaikai? Ar skiriame paklusnumą nuo įsiklausymo?“ Skaitys sertifikuotas psichoterapeutas, šeimos, karjeros, gyvenimo būdo konsultantas ir mokytojas, lektorius ir pranešėjas Vaidas Arvasevičius.

19.00 val.

Gongų terapija su Vyreniu Andrijausku, daugiau negu 15 metų besidominčiu Rytų išmintimi, praktikuojančiu jogą, vedančiu įvairius seminarus ir paskaitas savęs suvokimo temomis (pageidautina turėti kilimėlį, pledą).

Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro palapinėje jūsų lauks:

• „Sveiko žmogaus kodas“. Nuo 10 val. iki 17 val. sužinosite savo kūno sudėties analizę (kūno riebalų, raumenų, skysčių ir mineralų kiekius organizme, biologinį amžių), kraujo spaudimą, specialistai konsultuos mitybos, sveikos gyvensenos, ligų prevencijos klausimais.

• Mankštos vaikų pėdutėms. 11 val. ir 13.30 val. vyks užsiėmimai pilnapadystės profilaktikai vaikams.

• Šiaurietiško ėjimo treniruotės 13 val. ir 16 val.

• Sveikatos filmų peržiūra.

Kitos festivalio veiklos:

• Nemokamos treniruotės su moterų sporto klubu „Divina Femina“: 10 val. – pilatesas; 11 val. – fitness joga.

• Edukaciniai užsiėmimai vaikams kartu su VšĮ „Revilita“.

• Literatūra.

• Sveikų patiekalų kavinė.

• Sveikatingumo mugė.

• Chna piešiniai ant kūno.

• Gydomasis medaus masažas.

• Gintaro terapija.

• Edukacinė programa „Pažintinis pojūčių kupinas kelias į pirtį!“ Bus pristatyta lietuviško žilvičio galia (vibroakustinis masažas), gamtos duotybių galia (vantos, jų įvairovė), arbatos, kurios kviečia dalintis mintimis.

• Gargždų atviro jaunimo centro organizuojamas „Burbulis futbolas“ vaikams ir suaugusiesiems.

• Galimybė susipažinti su vaikų globa (rūpyba), įvaikinimu.

• Astrologinės, numerologinės bei konsultacijos, remiantis delnų linijomis, kartu su Egidijumi Gubinu.

• Edukacinė programa „Liaudies išminties klinika“ su „Žolinčiu akademija“.

Festivalis NEMOKAMAS.

Esant blogam orui, festivalis vyks palapinėje.

 

    

     Daugiau informacijos apie festivalį rasite ČIA.

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 109 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,