Mano Gargždai



Moterims Klaipėdos rajone – įkvepiantis renginys

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Spalio 27 d. Gargžduose, „Lijo“ konferencijų salėje, vyks renginys moterims, kuriame mintimis dalinsis motyvuojančios pranešėjos, taip pat lauks atpalaiduojanti edukacinė veikla ir neformalus bendravimas. Į renginį pavadinimu „Viskas moterims“ pakvies VšĮ „Revilita“.

 

Pagrindinis renginio tikslas, anot įstaigos direktorės Rekvitos Bagdonienės, pakviesti moteris pasisemti įkvepiančių minčių, kurias būtų galima pritaikyti savo gyvenime. Tai bus baigiamasis iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto „Klaipėdos rajono moterų klubo įkūrimas“ renginys.

„Moterys užimtos darbu, buitimi, mažai randa laiko sau. Norisi paraginti jas atsipalaiduoti, pabendrauti. Taip pat renginio metu aptarsime projekto rezultatus“, – kalbėjo R.Bagdonienė.

Šiuo metu, pasak organizatorių, tariamasi su lektoriais. Mintimis renginyje sutiko pasidalinti Klaipėdos pilies džiazo festivalio asociacijos prezidentė Inga Grubliauskienė, kuri planuoja papasakoti apie tai, kaip suderinti visuomeninę veiklą, verslą, šeimą ir atrasti laiko sau.

Susitikimo metu tikimasi padiskutuoti ir apie tai, kokių veiklų trūksta moterims Klaipėdos rajone, kaip būtų galima išspręsti šias problemas.

 „Kviečiu moteris siūlyti dominančias temas ir pranešėjus. Taip pat norinčius ir galinčius – paremti mūsų renginį“, – atvira pasiūlymams buvo moterų klubo įkūrimo iniciatorė.

Klaipėdos rajono moterys nuo gegužės mėnesio aktyviai įsitraukė į VšĮ „Revilita“ vykdomo projekto „Klaipėdos rajono moterų klubo įkūrimas“ veiklas. Per keturis mėnesius jau suorganizuoti 8 nemokami užsiėmimai: stiliaus ir kūno priežiūros paskaitos, mandalų piešimo, dekupažo, tapybos ant šilko, piešimo ant vandens, sagių iš organzos gamybos, fotografijos pradmenų. Rugsėjo 6-ąją vyks nemokamas kaklo papuošalo-sagės gamybos užsiėmimas, o rugsėjo 7-ąją – vizažisto paskaita.

„Kadangi vietų į šiuos užsiėmimus jau nebėra, moterims pageidaujant, organizuosime ir mokamas veiklas, o rugsėjo 29 d. neatlygintinai veido savimasažo paskaitą moterims vesti pasisiūlė kineziterapeutė Alina Skurdauskienė,  tad kviečiame registruotis, – ragino projektą vykdančios įstaigos vadovė. – Veido sąnarių ir raumenų perkrovimo priežastys gali būti fizinės, dvasinės, emocinės. Veido savimasažas ir mankšta gali pagerinti savijautą, išlaisvinti nuo kūno įtampos, pagerinti veido būklę. Tai – tiesioginis kelias per sveikatą į grožį“.

Kaip pasakojo projektą vykdančios įstaigos direktorė, nors projektas ir baigsis, tikimasi rugsėjo mėnesį moteris pakviesti ir į pirmąjį neformalų moterų klubo susibūrimą, kuriame bus numatytos tolimesnės veiklos gairės, aptariama, ko trūksta rajono moterims.

R.Bagdonienė taip pat kviečia moteris kooperuotis ir drauge vykti į rugsėjo 16-17 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje vyksiančią dviejų dienų Lietuvos moterų konferenciją „Veikli“.

„Perkant 10 ir daugiau bilietų taikoma 15 proc. nuolaida, taip pat, susidarius grupei, ir kelionę, ir apgyvendinimą būtų galima organizuotis kartu“, – dalyvauti šiame renginyje kvietė VšĮ „Revilita“ vadovė.

Ji taip pat pasidžiaugė, kad moterys projekto veiklose dalyvauja itin aktyviai: užsiėmimus išbandė jau daugiau nei 60 dalyvių, o „Klaipėdos rajono moterų klubo“ gerbėjų ratas feisbuke jau išaugo iki 700-ų.

 

Norintys pasiūlyti temas, paremti renginį, užsiregistruoti į užsiėmimą ar konferenciją „Veikli“ kviečiami skambinti tel. 8 604 11 555 arba rašyti el.paštu

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 277 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,