Mano Gargždai



Nuo lapkričio 1 d. keičiasi Triukšmo valdymo įstatymas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

    Nuo lapkričio 1 d. įsigalios 2016 m. gegužės 12 d. Lietuvos Respublikos triukšmo valdymo įstatymo pakeitimai.

 

    Įsigaliojus Įstatymui, pasikeičia dienos, nakties ir vakaro triukšmo rodiklių apibrėžtys. Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, dienos metas yra nuo 6 val. iki 18 val., nakties metas – nuo 22 val. iki 6 val., o vakaro metas – nuo 18 val. iki 22 val. Įsigaliojus pakeitimams, dienos metas bus nuo 7 val. iki 19 val., nakties metas – nuo 22 val. iki 7 val., o vakaro metas – nuo 19 val. iki 22 val.

    Šiuo Įstatymu Sveikatos apsaugos ministerija paskirta atsakinga institucija už triukšmo prevencijos valstybės politikos formavimą, be to tapo organizuojančia, koordinuojančia ir kontroliuojančia šios politikos įgyvendinimą. Įstatyme sugriežtintos triukšmo prevencijos ir mažinimo priemonių planavimo ir įgyvendinimo nuostatos aglomeracijose, t. y. teritorijose, kuriose gyvena daugiau kaip 100 tūkstančių žmonių ir gyventojų tankumas atitinka urbanizuotos teritorijos gyventojų tankumą, taip pat pagrindinių kelių, pagrindinių geležinkelio kelių ruožuose ir stambiuose oro uostuose nuostatos.

    Pakeitus Įstatymo 14 straipsnio 3 dalį, įtvirtinta nuostata, kad triukšmo šaltinių valdytojai turi laikytis nustatytų triukšmo ribinių dydžių ir užtikrinti, kad naudojamų įrenginių, inžinerinių statinių ir sistemų, vykdomos ūkinės veiklos ir jos lemiamo triukšmo lygis neviršytų vietovei, kurioje naudojami triukšmo šaltiniai, nustatytų triukšmo ribinių dydžių. Iki 2016 m. spalio 31 d turi būti priimti Įstatymą įgyvendinantys teisės aktai.

    Detaliau su Įstatymo pakeitimu galima susipažinti čia.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,