Mano Gargždai



Mažieji vėžaitiškiai stovykloje „Sveikinu vasarą“ sėmėsi žinių ir įspūdžių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Stovyklos vadovės nuotr. Stovyklos vadovės nuotr.

Klaipėdos r. Vėžaičių pagrindinėje mokykloje birželio 17–23 dienomis buvo organizuojama stovykla „Sveikinu vasarą“.

 

Pirmos dienos rytą vaikai susipažino su stovyklos programa bei taisyklėmis. Kūrybinių užsiėmimų metu pagamino daug gražių apyrankių ir spalvingų gėlių. Lauke žaidė judriuosius žaidimus.

Antrąją stovyklos dieną aplankė Gargždų krašto muziejų, kuriame susipažino su pokario laikotarpiu. Vaikai turėjo progą pasėdėti senoviniame suole, panešioti medinę kuprinę ir atlikti įvairias užduotis. Taip pat apsilankė Vėžaičių kultūros centre. Šio centro direktorė papasakojo Vėžaičių dvaro bei miestelio istoriją, parodė, kaip audžiami kilimėliai, leido pasimatuoti klumpes, pašokti scenoje.

Trečiąją dieną važiavo į Pajūrio regioninį parką. Lankytojų centro ekspozicijose susipažino su povandeniniu pasauliu, sausumos vertybėmis, sužinojo, kaip nuo senų laikų gaudo gintarą, stebėjosi atrastomis mamuto liekanomis. Vaikai kūrė atvirlaiškius su pajūrio augalų, gyvūnų antspaudais, užrašė adresą ir išsiuntė savo artimiesiems. Džiaugėsi jūra, saule, iš akmenėlių, šakelių kuriamais koliažais. Po pietų pramogavo „Atostogų parke“.

Ketvirtąją stovyklos dieną stovyklautojai pasinėrė į kūrybą su dailininke Nomeda Jokubaitiene. Jie piešė paparčio žiedą, akmenėlius pavertė šviečiančiais jonvabaliais. Po pietų mokykloje apsilankė Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Asta Zbarauskienė, kuri priminė apie saugų elgesį, papasakojo apie savo profesiją, vaikai galėjo „pasimatuoti“ antrankius, neperšaunamą liemenę, pasėdėti policijos automobilyje, pasitikrinti žinias viktorinoje be pralaimėjimų. Stovyklautojai žaidė įvairius žaidimus, gaivinosi uogomis ir vaisiais.

Paskutinę vasaros stovyklos dieną stovyklautojai praleido išvykoje. Apsilankė Švėkšnos dvare, nuvyko į Rambyno regioninį parką, kuriame didžiulį įspūdį paliko daugiakamienė „Raganų eglė“. Užlipę ant Rambyno kalno, grožėjosi nuostabiu Nemuno vingiu ir panorama.

Už galimybę organizuoti stovyklą ir finansavimą dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybei.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 426 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,