Mano Gargždai



Dituvos mokyklos bendruomenė netradiciškai paminėjo advento pradžią (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Alinos Bambalienės nuotr. Alinos Bambalienės nuotr.

Kai dienos trumpėja ir tirpsta lyg vaškas, kai iškrinta pirmasis sniegas, mes pradedame laukti stebuklingų šv. Kalėdų. Šis prasmingas laukimas – tai keturios advento savaitės. Tai laikas, kviečiantis į rimtį ir susikaupimą, primenantis, jog žmogaus egzistencijoje reikalingas maldos gyvenimas bei dvasinis augimas.

 

Advento pradžią Dituvos pagrindinės mokyklos bendruomenė paminėjo netradiciškai, ne mokykloje, o Priekulės Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje. Visi 1–10 klasių mokiniai, mokytojai, tėveliai ir seneliai skubėjo į Dievo namus švęsti advento pradžią.

Klebonas Viktoras Ačas šventinį rytą pradėjo bendra malda. Skaitovės ir renginio vedančiosios, aštuntokė Gintarė Vasiliauskaitė ir tikybos mokytoja Neringa Žemgulienė, įtaigiai pasakojo apie advento prasmę ir keturių žvakių spalvas bei jų simbolinę reikšmę. Mokiniai visus susirinkusius džiugino giesmėmis, kalėdinėmis dainomis ir angelų šokiu. Mokinius ruošė mokytojos: muzikos – Živilė Račkutė, šokių – Dalia Genčiuvienė ir tikybos – Neringa Žemgulienė

Pirmąją advento žvakę uždegė ir visą bendruomenę pasveikino mokyklos direktorė Lina Nedveckienė. Šiltai visus sveikino ir parapijos klebonas Viktoras Ačas bei palinkėjo prasmingai praleisti advento laiką, tą mistišką metą, kurio ramybė ir susikaupimas veda į didžiąją krikščionių šventę – šv. Kalėdas.

Atsisveikindama Dituvos pagrindinės mokyklos bendruomenė, kaip vieninga šeima, klebonui nuoširdžiai padėkojo už gražią bendrystę ir padovanojo akmenį iš mokyklos buvusio priestato sienų, bei piniginę auką Šeimų Lurdo statybai.

Sakoma, kad žvakių šviesa atveria širdis, o šiluma jas sujungia. Dievo namuose pajutome ir išgyvenome bendrumo jausmą, mūsų sielos prisipildė romaus džiugesio.

 

Šventės akimirkos Alinos Bambalienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 611 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,