Mano Gargždai



Kalotiškei Onai Baltrimienei – 100!

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Spalio 4 d. rajone gyvenančių šimtamečių būrys pagausėjo – Kalotės gyventojai Onai Baltrimienei sukako 100 metų.

 

Ta proga ją aplankė ir nuoširdžiai sveikino mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Kretingalės seniūnijos seniūnas Vytautas Gūžas, Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, „Sodros“ Gargždų skyriaus vedėja Birutė Petrauskienė.

Guvi ir noriai bendraujanti senolė gyvena dukters Birutės Gungienės jaukiuose ir šviesiuose namuose, ją nuolat lanko ir prisimena kiti  jos vaikai, o namų duris kur buvę, kur nebuvę  varsto anūkai ir proanūkiai.  Senolė esanti jų „itališkos“ šeimos centras, tad ir darbelių nudirbti ir šiaip pasibūti juos čia labai traukia.

Onutė buvusi trečias vaikas didelėje devynių vaikų šeimoje, tėvai tuomet gyveno Kartenoje, Kretingos rajone.

Ištekėjusi 24-erių, apsigyveno Bendikų kaime, dirbo Kalotės kolūkyje. Tiek namų ūkyje, tiek kolūkio fermose  plušo sunkiai ir negailėdama savęs. Juk ir karves fermoje tuomet melžė rankomis.

Su vyru pragyveno 38 metus, šiam mirus į kitus nebesižvalgė. Užaugintos trys dukros ir trys sūnūs – dori ir darbštūs žmonės.

Ir ilgo gyvenimo receptu Ona Baltrimienė mielai dalijasi:  „Visada sunkiai dirbau, nuolat „judėjime“ gyvenau. Kitiems stengiausi kiek galėdama padėti. Ir sveika buvau – niekas nesopėjo, daktarų negaišinau. O ir dabar jei kas gelia – dukra Birutė tepalėliais, žolelėmis ir lašiukais tuoj pagydo“.

Giminėje yra daug ilgaamžių ir dabar dar tebesą trise – brolis ir dvi seserys.

 

senole

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 373 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,