Mano Gargždai



Rasa Petrauskienė: „Didžiausias dėmesys – įstaigų poreikiams“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Rasa Petrauskienė. Andriaus Kundroto nuotr. Rasa Petrauskienė. Andriaus Kundroto nuotr.

Tęsiame rašinių ciklą, kuriuo sieksime supažindinti su Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos sudarytų komitetų pirmininkais.

Šį kartą kalbinome Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkę Rasą Petrauskienę.

         

Darbą Švietimo, kultūros ir sporto komitete lėmė Jūsų asmeninis pasirinkimas ar tai daugiau buvo politiniu susitarimu grįstas sprendimas?

Esu dviejų vaikų mama. Švietimo, kultūros ir sporto tema man labai artima. Kai komiteto pirmininko postas valdančiosios daugumos buvo paskirtas Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų(TS-LKD) frakcijai, su džiaugsmu ėmiausi naujų pareigų – vadovauti Švietimo, kultūros ir sporto komitetui.

              

Kokios bus Jūsų, kaip komiteto pirmininkės, funkcijos ir atsakomybės? Kaip apibūdintumėte šio komiteto darbą? Kokių darbų planuojate imtis pirmiausia?

Pradėjusi eiti pareigas, jau susitikau su Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėju Algirdu Petravičiumi ir Kultūros skyriaus vedėju Gintautu Bareikiu. Susitikimų metu aptarėme Klaipėdos rajono švietimo ir kultūros įstaigų būklę, problemas ir perspektyvas. 

Tiek komiteto pirmininko, tiek komiteto pagrindinė veikla – nagrinėti klausimus susijusius su švietimu, kultūra ir sportu, teikti pastabas, pasiūlymus, išvadas bei sprendimo būdus Klaipėdos rajono savivaldybės tarybai.

Komiteto veikla yra neįsivaizduojama be srities profesionalų pagalbos, todėl komitetas kviečia bendradarbiauti švietimo, kultūros ir sporto įstaigų vadovus bei specialistus, taip pat įsipareigoja pirmiausia įsiklausyti į jų poreikius ir problemas.   

               

Kaip yra inicijuojami, priimami Tarybos sprendimai? Koks vaidmuo tenka komitetams, Jums, kaip komiteto pirmininkei?

Tarybos sprendimai priimami teigiama balsų persvara.  Klausimų projektai pagal kompetenciją svarstomi komitete ir tik komiteto narių daugumai pritarus teikiami tvirtinti rajono savivaldybės tarybai.  Jei komiteto nariai nusprendžia, kad vienas ar kitas klausimas taisytinas, grąžina jį rengėjui papildyti.

                    

Ar esate detaliai susipažinusi su Jūsų kuruojamos srities bendra situacija, ar tai nauja Jums sritis ir dar tik planuojate gilintis į esamas problemas?

2008-2015 m. dirbau LR Seimo narės padėjėja Klaipėdos rajone.  Su Seimo nare lankėmės bene visose rajone esančiose švietimo ir kultūros įstaigose.  Vizitų metu, pokalbiuose su vadovais ir specialistais teko įsigilinti į įstaigų veiklą ir jų problemas.  Papildomos patirties ir informacijos davė susitikimai su Švietimo skyriaus vedėju A. Petravičiumi ir Kultūros skyriaus vedėju G. Bareikiu.  Nuolat gilinsiuosi į esamas problemas ir dirbdama pirmininkės pareigose aktyviai bendradarbiausiu su komiteto kuruojamų sričių specialistais ir vadovais.

               

Galbūt esate susipažinusi su kitų Europos Sąjungos šalių gerąja praktika, susijusia su Jūsų kuruojama sritimi? Ką galėtumėte pritaikyti Klaipėdos rajone?

Manau, kad pažintis su ES praktika ateina tik per bendrų tarptautinių projektų įgyvendinimą. Tai labai reikalinga veiklos sritis, nes bendradarbiaudami ne tik tobulėjame bei semiamės patirties, bet ir pristatome save, savo rajoną, savo šalį.

Keliauti nuo šiol bus žymiai įdomiau, nes kelionių metu galėsiu gilintis į man rūpimas veiklos sritis – kitų šalių patirtis švietimo, kultūros ir sporto srityje. 

                   

Rinkimų kampanijos metu visi kandidatai į merus ir Tarybos narius Klaipėdos rajonui žadėjo permainų. Kokius esminius pokyčius ketinate inicijuoti iš savo komiteto kuruojamos srities? Ar vis tik sprendimų iniciavimas – daugiau politinio pasitikėjimo postus užimančių politikų ir Administracijos vadovų darbas?

Esame įsipareigoję laikytis TS-LKD rinkiminės programos krypties, todėl sieksime sukurti paskatų sistemą sėkmingoms mokykloms, skatinsime mokytojų grįžimą į gimtuosius miestus ir miestelius, stiprinsime ankstyvą ugdymą ir plėtosime neformalaus ugdymo paslaugas.

                          

Nors komiteto veikla gana plati, gal galėtumėte įvardinti tris prioritetines sritis, kurioms skirsite didžiausią dėmesį?

Esu už administracinių ribojimų mažinimą. Manau, kad mūsų komiteto uždavinys savo veikla patarti ir pritarti konstruktyviems kuruojamų įstaigų pasiūlymams ir projektams.

Prioritetinių sričių numatymas yra visų pirma bendras komiteto darbas, pasitarus su įstaigų vadovais, todėl didžiausias dėmesys bus skiriamas jų poreikiams.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 237 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,