Mano Gargždai



Gerda Muldarytė: „Nebemoku nieko neveikti“

Įvertinkite šį įrašą
(11 balsai)
Gerda prisipažino, kad įvairios idėjos dažniausiai gimsta netikėtai. Modesto Šerlinskio nuotr. Gerda prisipažino, kad įvairios idėjos dažniausiai gimsta netikėtai. Modesto Šerlinskio nuotr.

Jos galvoje verda šimtai idėjų, ji stengiasi, kad Gargžduose gyventi būtų linksmiau ir įdomiau, ši mergina nesibodi savanoriško darbo, o dėl aktyvios visuomeninės veikos jos pavardę dažnam teko girdėti bent vieną kartą. Taip, tai – Gerda Muldarytė, šūsnies Gargžduose vykusių renginių organizatorė, aktyvi ir iniciatyvi asmenybė.

Su Gerda kalbėjomės apie neblėstantį entuziazmą, tai, kaip gimsta jos sumanyti renginiai, ir kitus dalykus.

 

Mintys „sukasi“ – ir dieną, ir naktį

Išvardyti visus Gerdos suorganizuotus renginius, projektus ar kitus darbus būtų be galo sunku. Jos sumanymai – mankšta su „Banga“, Mados dienos Gargžduose, atviro mikrofono („Open Mic“) vakarai. Mergina buvo sūpynių kabinimo įvairiose Gargždų vietose pradininkė, ji į miestą atvykti ir surengti pasirodymą pakvietė žinomą komiką Olegą Surajevą, feisbuke sukūrė puslapį „Humans of Gargždai“, kuriame fiksuojami mieste sutikti veidai, kitos nuotraukos. Neseniai Gerda su bendraminčiu gargždiškiu pakvietė į renginį, kuriame pristatė, ką veikia jaunimas.

Paklausta, kaip viskam randa laiko, aktyvi gargždiškė tvirtino, kad būna akimirkų, kai atrodo, jog jo pritrūks.

„Kai jau pradedi kažką daryti, o idėja pribręsta iki tiek, kad daugiau nieko neprigalvosi, kartais atrodo, kad laiko tikrai nebėra. Bet imiesi veiklos ir jo atsiranda“, – kalbėjo Gerda.

Ji pasakojo, kad idėjos dažniausiai gimsta netikėtai, pavyzdžiui, einant gatve.

„Kažką sugalvojus, paskui būna ir naktį net nemiegi, o galvoji, ką ir kaip padaryti. Dieną irgi mintys sukasi vien tik apie tai. Tada pradedu rašytis mintis, kad neužmirčiau jų. Galiausiai po visko pasižiūriu ir nustembu, kad viskas pavyko būtent taip, kaip norėjau“, – tvirtino pašnekovė.

 

Į sceną žengė noriai

Mergina prisiminė, kad nuo pat vaikystės ji mėgo aktyvų laisvalaikį.

„Darželyje vaidinau. Pradėjus eiti į mokyklą, mane vis tiek dar kvietė vaidinti darželio spektaklyje. Daug kur dalyvaudavau. Mano mamos indėlis čia yra labai didelis – kai su broliu  buvome dar maži, eidavome į labai daug spektaklių, renginių, lankėme daug būrelių. Būdavo, kad net po 5 įvairius būrelius lankydavau“, – savo vaikystę prisiminė veikli gargždiškė.

Ji atviravo, kad, kol kiti baimindavosi lipti ant scenos, jai, nors ir apimdavo nedidelis jauduliukas, tai patikdavo.

 

Į pagalbą suskumba šeima

Pasidomėjus, ar užsiimant tokia gausybe veiklų, niekada nenusvyra rankos ir nepritrūksta motyvacijos, Gerda atviravo, kad nepasiduoti skatina didėjanti patirtis.

„Tik pačiai nuo to geriau. Negalvoji, kaip žmonės kažką įvertins. Žinai, kad darai gera, tad stengiesi“, – mintimis dalinosi Gerda.

Visgi ji sutiko, kad ne kiekvienas jaunas žmogus turi tiek užsidegimo ir ūpo, o kartais tenka susidurti ir su abejingu bendraamžių požiūriu. Pasak Gerdos, kai kurie dar ir nusistebi, kaip gi kažkas daroma be pelno, nieko negaunant už tai.

Tačiau netrūksta ir tokių, kurie mielai ištiesia pagalbos ranką.

„Ypač padeda šeima. Artėjant egzaminams, daugiau dėmesio reikėjo skirti mokslams, tai mama padėdavo ir pristabdyti mane, – šypsojosi Gerda. – Sakydavau, kad aš darau tai, ką geriausiai sugebu ir gerai jaučiuosi, bet mama ragindavo kuriam laikui šiek tiek nusiraminti. Ir mano mintis šeima padeda realizuoti, dirba įvairius darbus, pavyzdžiui, kad ir tokius kaip aparatūros atvežimas“.

 

DSC 4334

Dar vienas Gerdos (dešinėje) pomėgis – dainavimas. Simos Ulvikienės nuotr.

 

Nuotaikingų kuriozų pasitaiko

Mergina pasakojo, kad stengėsi, jog organizuoti renginiai būtų nekomerciniai – nei pats kažką gautum, nei tau reikėtų mokėti. Tik komiko O.Surajevo pasirodymas buvo mokamas.

Kartais pasitaiko ir kurioziškų situacijų.

„Nemažai streso buvo, kai per O.Surejevo pasirodymą pradėjo streikuoti mikrofonas. Laikiau kumščius, kad jis „atlaikytų“. Tai buvo mano baisiausia valanda, – juokėsi Gerda. – Nerimo būdavo ir atviro mikrofono vakarų metu. Atrodydavo, kad nebus, kam pasirodyti, bet, kai pradėdavo visi vienas po kito eiti, laiko nebeužtekdavo“.

Kita juokinga situacija pasitaikė „Pyragų dienos“ renginio metu: „Teko bėgti stabdyti reperio pasirodymą, nes renginyje buvo mažų vaikų, o pasirodymo tekstas – ne pats tinkamiausias jų ausims“.

 

Tinginiauti nemoka

Vargu ar kada pamatysi Gerdą nuobodžiaujančią, ji tvirtina, kad to daryti ir nebemoka.

„Manau, kad jau ilgai neturėjau tikrų atostogų. Tiesiog nebemoku nieko neveikti. Nieko nedarant atrodo, kad galėčiau tą laiką skirti kažkam organizuoti. Yra tiek idėjų, o laikas bėga“, – mąstė mergina.

Tiesa, kokios tos idėjos, ji neatskleidė, sakė norinti subrandinti mintis iki galo.

Prie visų Gerdos pomėgių dar galima pridėti meilę vaikams. Praėjusią vasarą ji sulaukė pasiūlymo dirbti vaikų stovyklose. Mergina jau spėjo padirbėti ne vienoje dieninėje stovykloje, kai kuriose – savanoriškai.

Visai neseniai Gerda grįžo iš Ventspilyje dvi savaites veikusios nuolatinės stovyklos.

„Vos išvažiavus iš stovyklos, ėmė trūkti tų vaikų“, – prisipažino pokalbininkė.

 

Gargždų nepamirš

Netrukus Gerdos laukia svarbūs pokyčiai. Ji įstojo ir tuoj pradės studijuoti Coventry universitete Didžiojoje Britanijoje. Kodėl gargždiškė pasirinko renginių vadybos specialybę, ko gero, nekyla klausimų.

„Kai pradėjau organizuoti renginius, supratau, kad noriu tai daryti. Organizuojant juos, labai svarbi yra užsienio kalba. Angliškai reikia kalbėti lyg gimtąja kalba. Žinios, anglų kalba ir pažintys – trys dalykai, dėl kurių pasirinkau studijas užsienyje. Ten ši specialybė jau turi gilias šaknis“, – įsitikinusi būsima studentė.

Coventry universitete Gerda studijuos trejus metus. Gargždų pamiršti ji neketina, galbūt grįžusi atostogų ir kokį renginį spės suorganizuoti.

Paklausus, kokią save mergina įsivaizduoja po 10  metų, ji teigė, kad tai labai sunki užduotis.

„Neįsivaizduoju. Nežinau, kur būsiu po 5 metų. Norėčiau, kad būčiau laimingas žmogus, gyvenčiau apsupta gerų žmonių ir daryčiau tai, ką labiausiai mėgstu ir sugebu“, – savo viltis atskleidė Gerda.

 

1 komentaras

  • Šaunuolė, niekados nesustok, kuo daugiau tokių žmonių kaip Tu :)

    Pranešti Sima Ketvirtadienis, 2015 rugpjūčio 06 18:32 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 430 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,