Mano Gargždai



Priekulės gimnazijoje – spalvingi Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Veiklų akimirkos. Mokyklos nuotr. Veiklų akimirkos. Mokyklos nuotr.

Gimnazijos bibliotekoje paminėta Šiaurės šalių bibliotekų savaitė „Ateitis Šiaurės šalyse“. Tai tarptautinis projektas, kurio tikslas skatinti skaitymą, domėjimąsi Šiaurės šalių kultūra, tradicijomis, literatūra.

 

Pirmąją teminės savaitės dieną pradinių klasių mokiniams žvakių šviesoje buvo skaitoma ištrauka iš norvegų rašytojo Stian Hole knygos „Garmano vasara“, kurią vėliau vaikai aptarė, kūrė ištraukai tęsinį, piešė tema „Garmanas mokykloje“.

5-8 klasių mokiniai ir II ag klasės gimnazistas A. Piežė, vadovaujami geografijos mokytojo A. Jurgilo, pristatė Šiaurės šalis, dalyvavo viktorinoje „ Ką žinai apie Šiaurės šalis?“. Biologijos mokytoja I. Pocienė vedė 5b klasės mokiniams informacinę-edukacinę pamokėlę „Klimato pokyčių įtaka mūsų ateičiai“. Pradinių klasių mokiniai ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai piešė Šiaurės šalių vėliavas, dalyvavo darbelių iš buitinių atliekų konkurse „Prikėlėme naujam gyvenimui“.

Įpusėjus projektui, bibliotekoje vyko rašymo dirbtuvės jauniesiems literatams „Laiškas į ateitį“. 4–6 klasių mokiniai rašė laiškus sau, kuriuos nutarė perskaityti po dešimties metų. Ši užduotis mokiniams buvo neįprasta ir įdomi, privertusi susimąstyti ir pažvelgti į save ateityje. Parašyti laišką sau pamėgino ir vyresnieji – 8 klasių mokiniai, vadovaujami lietuvių kalbos mokytojos S. Daukšaitės. Vyko rašinėlių konkursas 6–7 klasių mokiniams „Mano ateitis“. Visą savaitę mokyklos bibliotekoje veikė knygų ir suvenyrų paroda „Šiaurės šalys iš arčiau“. Šiaurės šalių bibliotekų savaitę užbaigė nuotaikinga, pradinukų ir 5–6 klasių mokinių vaidinimo, viktorinos ir apdovanojimų popietė „Pakeliaukime po  Šiaurės šalis“. 

 

Veiklų akimirkos – mokyklos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 194 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,